Analýza odezvy výškové uskladňovací nádrže na statické a dynamické zatížení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem a posouzením konstrukce vodojemu na statická a dynamická zatížení. V úvodu jsou popsány základní konstrukční typy vodojemů, jejich statické řešení a podmínky návrhu. Je proveden předběžný výpočet pro stanovení tloušťky skořepinové konstrukce a navržená konstrukce je poté řešena pomocí metody konečných prvků (MKP) v systému ANSYS. Na závěr je provedeno ověření únosnosti, stability a použitelnosti dle odpovídajících norem ČSN EN.
This thesis describes the design and construction of water reservoir assessment for static and dynamic loads. The intoduction describes the basic design type sof reservoirs, thein static solution and design conditions. It made a preliminary calculation for determining the thickness of the shell structure and designed structure is then solid using the finite element metod (FEM) in ANSYS. In conclusion, verification of load-carrying capacity, stability and usability according to standard ČSN EN.
Description
Citation
STRNADLOVÁ, K. Analýza odezvy výškové uskladňovací nádrže na statické a dynamické zatížení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2014-06-17
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO