Cykloturistický GIS Moravských vinařských stezek

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá navržením a vytvořením geografického informačního systému se zaměřením na cykloturisty. Pro účely této práce byla zpracována jižní část Znojemské vinařské stezky. GIS poslouží pro zobrazení průběhu trasy podle různých kritérií a zajímavých turistických cílů, které se na trase nacházejí. K jednotlivým objektům byly pořízeny fotografie a zjišťovány informace přímo v terénu. Cykloturistický GIS byl vytvořen v softwaru ArcGIS for Desktop 10.1 od firmy ESRI, který umožňuje provádět analýzy nad těmito daty.
This master thesis deals with the design and creation of a geographic information system focusing on cyclists. For the purpose of this thesis was processed southern part of the Znojmo wine trail. GIS will be used for display during route according to various criteria and interesting tourist destinations that are located on the route. The individual objects photographs were taken and information collected in the field. Cyclists GIS was created in ArcGIS 10.1 for Desktop from ESRI, which allows to perform analysis of these data.
Description
Citation
ONDRÁČEK, D. Cykloturistický GIS Moravských vinařských stezek [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Geodézie a kartografie
Comittee
Date of acceptance
2014-06-19
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO