Zpracování snímků pořízených pomocí UAV

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce se zabývá zpracováním a vyhodnocením snímků pořízených pomocí bezpilotních leteckých prostředků – UAV. Úvodní část se věnuje definici, využití, aplikacím a typům UAV, především pro fotogrammetrické účely. Popsáno je i softwarové vybavení, včetně popisu a ukázek několika typů možných výstupů. Dále jsou popsány vlastní měřické i výpočetní práce a postup zpracování v použitých programech. Představeny jsou i dosažené výstupy zpracování. Na závěr je provedeno celkové zhodnocení a posouzení výsledků měření na jednotlivých bodech.
This diploma thesis deals with the processing and evaluation of the pictures taken by unmanned aerial vehicles - UAV. The introductory part is devoted to the definition, use, applications and types of UAV especially for photogrammetric purposes. Also the software equipment is described, including a description and examples of several types of possible outcomes. Further the measurements, computational works and process of elaboration in used software programs are described. Achieved outcomes of elaboration are also presented. In conclusion, the overall evaluation and assessment of the results of measurement is done of set of points.
Description
Citation
PTÁČEK, O. Zpracování snímků pořízených pomocí UAV [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Geodézie a kartografie
Comittee
Date of acceptance
2014-06-19
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO