Minimalizace rizik úvěrového rozhodovacího procesu banky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Práce ve své teoretické části popisuje vývoj českého bankovnictví s důrazem na jeho porevoluční přerod v podmínkách tržní ekonomiky. Na konkrétní případové studii je demonstrován rozhodovací úvěrový proces banky, který je založen na metodice a postupech směřujících k maximální eliminaci úvěrového rizika. Současně je však prezentován i mírně modifikovaný subjektivní názor na rozhodnutí o konkrétním obchodním případu. Je zdůrazněno, že každé rozhodnutí banky musí být v souladu s pravidly ČNB. Závěr celé práce potvrzuje maximální úsilí tuzemských bank o minimalizaci rizik při svém rozhodovacím procesu, což se odráží i v současném stabilním vývoji českého bankovnictví.
The theoretical part of this thesis describes the development of Czech banking sector, especially with emphasis on post-revolutionary rebirth within the new conditions of market economy. The following part demonstrates the decision-making credit account process of a bank on a particular case study based on the methodics and procedures leading up to maximal elimination of credit risk. At the same time, the author presents a partially modified internal opinion on a decision of particular business transaction. It is accented that every decision of a bank must comply with the regulations of CNB. The conclusion of the thesis affirms the maximal efforts of domestic banks to minimalize risks within their decision-making credit account processes, which is mirrored in current stability in the development of Czech banking sector.
Description
Citation
SKOVAJSA, R. Minimalizace rizik úvěrového rozhodovacího procesu banky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
prof. Ing. Jana Stávková, CSc. (předseda) prof. Ing. Miloš Konečný, DrSc. (místopředseda) doc. Ing. Miloš Koch, CSc. (člen) PhDr. Ing. Jiří Pokorný, CSc. (člen) Ing. Pavel Svirák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-10
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO