Znakové systémy na evropských kartografických dílech s topografickým obsahem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce se zabývá průzkumem a porovnáním znakových klíčů použitých na úředních mapách evropských zemí. Teoretická část se zaměřuje hlavně na legendy a kartografické znaky, jakožto klíčovými prvky celé práce. Poté je provedeno posouzení dostupných znakových systémů a porovnání jednotlivých mapových znaků se znaky využívanými ve znakových systémech pro úřední mapy České republiky. Na závěr je vyhotoven návrh znakového systému použitelného pro mapy všech evropských zemí.
This diploma thesis deals with the exploration and comparison of symbol keys used for official maps of European countries. The theoretical part deals mainly with legends and cartographic symbols as a key element of the thesis. Then an assessment of available symbol systems and comparison of map symbols used in symbol systems for the official map of the Czech Republic is made. In the conclusion there is drawn proposal for symbol system applicable to maps of all European countries.
Description
Citation
ŠAFRÁNKOVÁ, T. Znakové systémy na evropských kartografických dílech s topografickým obsahem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Geodézie a kartografie
Comittee
Date of acceptance
2014-06-19
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO