Měření teploty pomocí dvou identických čidel

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá návrhem desky plošných spojů a naprogramováním mikrokontroléru AVR, který komunikuje s WiFi modulem a číslicovými teploměry značky Dallas. WiFi modul posíla data dále do databáze uložené na internetu. Při selhání komunikace se počítá se zápisem do paměti EEPROM uvnitř mikrokontroléru. Při obnovení komunikace jsou data z EEPROM vyjmuta a odeslána do databáze.
This thesis deals with PCB design and programming of microcontroller AVR, that communicates with WiFi module and Dallas brand thermometers. Wifi module sends data to internet database. In case of communication malfunction information is saved into microcontroler´s EEPROM. When communication is restored information is send to database.
Description
Citation
NOVÁK, L. Měření teploty pomocí dvou identických čidel [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
prof. Ing. Karel Bartušek, DrSc. (předseda) doc. Ing. Ivan Szendiuch, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Petr Bača, Ph.D. (člen) Ing. Zdenka Rozsívalová (člen) Ing. Marek Bohrn, Ph.D. (člen) Ing. Karel Pospíšil (člen)
Date of acceptance
2014-08-19
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cílem a řešením své bakalářské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Otázky v diskuzi: Existuje WIFI přenos na Internet? Realizace meteorologickou budku. Proč měříte dvěma čidly? Na jakém principu funguje měření čidla.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO