Větrná elektrárna

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Obsah této práci zkoumá větrné elektrárny na území České republiky, které jsou jedním z kontroverznějších zelených zdrojů. Obnovitelné zdroje energie zažívají v posledních letech boom a často se stávají živě diskutovaným tématem. Na začátku práce jsou popsané podmínky pro fungování elektrárny jak vítr a jeho účinnost. Dále se práce zabývá technickými řešení elektrárny, způsobu regulaci a připojeni do sítě. Na závěr jsou popsané vliv větrných elektráren na životní prostředí a ekonomické hodnoceni.
First part of thesis describe conditions for the operation of the wind power station such wind, effectiveness. The thesis deals with the technical solutions of power plants, and describes how to control wind turbines and how to connect to the network. Last part of thesis describes influence of wind power plants on environment and shows economic evaluation.
Description
Citation
GRABOŃ, M. Větrná elektrárna [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Energetika, procesy a ekologie
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Skála, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Pospíšil, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jan Fiedler, Dr. (člen) doc. Ing. Bohumil Polesný, CSc. (člen) Ing. Jiří Martinec, Ph.D. (člen) Ing. Martin Lisý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-21
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO