Laboratorní funkční generátor na bázi DDS

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Téma sa zaoberá návrhom funkčného generátoru s číslicovou syntézou, jeho softvérovou a hardvérovou realizáciou. Rieši sa generovanie funkcií závislých na čase sínus, trojuholník a obdĺžnik s nastaviteľnou striedou, séria pulzov a funkcií frekvenčného rozmietania, FM a PWM modulácie, ďalej sa rieši zobrazenie používateľského rozhrania na grafickom displeji a ovládanie periférii mikrokontroléra z rady AVR.
The project concerns about design of function generator based on direct digital synthesis, its software and hardware realisation. It solves generating functions depended on time like sine, triangle and square with variable duty cycle, burst and other functions of frequency sweep, FM and PWM modulation. Next goal is to display user interface on graphic LCD display and to control microcontroler pheripheries of AVR.
Description
Citation
KRET, T. Laboratorní funkční generátor na bázi DDS [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Dr. Ing. Zdeněk Kolka (předseda) doc. Ing. Tomáš Frýza, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jaroslav Láčík, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Šebesta, Ph.D. (člen) Ing. Jan Prokopec, Ph.D. (člen) Ing. Kamil Pítra, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-08-29
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO