Kritická analýza rozšiřování Eurozóny

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zaměřuje na kritickou analýzu rozšíření Evropské měnové unie - Eurozóny, s důrazem na to, které ekonomiky jsou vhodní potenciální kandidáti a podmínky jejich připojení, s pro makroekonomický užitek měnové unie. Práce bere na zřetel rozlišení pohledu na Eurozónu z úrovně ekonomiky členského státu Eurozóny a EU jako celku, a také z makroekonomického pohledu globální ekonomiky. Práce má záměr sloužit jako prostředek pro ekonomické rozhodování na úrovni Evropské Unie zaměří se na racionální zvážení možností v rámci kompetencí a návrhy pro směrování do budoucna.
Dissertation thesis focuses on a critical analysis of expansion of the European Monetary Union – the Eurozone, with emphasis on which economies are suitable potential candidates to join and the conditions of integration, for macro economic benefit of the monetary union. The diploma thesis takes into account the perceiving of the Eurozone from the level of member state economies, the Eurozone and the EU as a whole, and also from the macro economic viewpoint of the global economy. The thesis intends to serve as a vehicle for economic decision-making for the European Union, focuses on rational consideration of options under the authority of and suggestions for development in the future.
Description
Citation
ANTAL, D. Kritická analýza rozšiřování Eurozóny [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
European Business and Finance
Comittee
prof. Ing. Petr Dostál, CSc. (předseda) doc. PhDr. Iveta Šimberová, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Marek Zinecker, Ph.D. (člen) doc. Ing. Vít Chlebovský, Ph.D. (člen) Ing. Lenka Smolíková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-09-18
Defence
Supervisor question - answered doc. Zinecker: What are the main topics discused about eurozone and its expansion? doc. Zinecker: Do you know about position of big companies, for example Sweden.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO