Analýza vyvedení elektrického výkonu v městské zástavbě

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce je zaměřena na vyvedení elektrického výkonu z elektrárny pracující v městské zástavbě. Po krátkém obecném rozboru možností vyvedení výkonů z různých typů elektráren navazuje rozbor vyvedení výkonu z PPC Červený Mlýn. Následně jsou vypočteny zkratové poměry v hlavní rozvodně elektrárny. Navazuje rozbor elektrických vedení. V poslední části je řešena problematika spolehlivosti zdroje v souvislosti s náhodnými přechodnými ději v elektrické síti a ohledem na provozní spolehlivost elektrických zařízení elektrárny.
The work focuses on outlet of the electrical power from power plants operating in urban areas. After a short analysis of the general possibility of leading out electric power from power plants of various types, thesis continues to describe of outlet electrical power from PPC Červený Mlýn. Subsequently, are calculated short-circuit conditions in the main switching station. It follows an analysis of power lines. The last part dealt with the issue of reliability of sources in connection with random transition processes in the electrical network and the light of the operational reliability of electrical power equipment.
Description
Citation
HRUBÝ, R. Analýza vyvedení elektrického výkonu v městské zástavbě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektroenergetika
Comittee
prof. Ing. Petr Toman, Ph.D. (předseda) prof. Ing. František Janíček, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Antonín Matoušek, CSc. (člen) doc. Ing. Petr Baxant, Ph.D. (člen) doc. Ing. Vladimír Blažek, CSc. (člen) Ing. Jan Macháček, Ph.D. (člen) Ing. Petr Skala, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-05
Defence
Student prezentoval svou diplomovou práci na téma Analýza vyvedení elektrického výkonu v městské zástavbě. Oponent práce Ing. Ondroušek konstatoval splnění zadání a vytýkal zejména stručné provedení poslední kapitoly, která není pečlivě zpracována a nelze ji prakticky využít. Dále vytýkal formální nedostatky předložené práce. Vedoucí práce doc. Matoušek zhodnotil práci kladně a rovněž tak hodnotil i přístup diplomanta při zpracovávání práce. Dotaz oponenta práce směřoval k využívání podpůrných služeb přenosové soustavy. Tento dotaz student nezodpověděl zcela správně. Primární, sekundární a terciární regulaci student vysvětlil správně. Student ve své odpovědi uvedl na pravou míru užívání pojmu paroplynová elektrárna ve své práci. Další dotaz oponenta směřoval k definici pojmu rušivé napětí a k vysvětlení jeho nebezpečnosti. Student dotaz správně zodpověděl. V rozpravě měl doplňující dotaz doc. Blažek na zjištění parametrů kabelového vedení a rozdílnost mezi zimním a letním provozem teplárny. Tyto dotazy student zodpověděl. Doc. Toman měl dotaz měl dotaz na finanční stránku u podpůrných služeb. Student dotaz správně nezodpověděl.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO