Návrh a nastavení standardů materiálového toku pro vybrané komponenty z 3 produktových skupin ve firmě Edwards a následné vyhodnocení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá nastavením standardů materiálového toku a jeho optimalizací podle principů štíhlé výroby ve společnosti Edwards s.r.o. První část práce se věnuje teoretickému úvodu do problematiky logistiky a štíhlé výroby se stručným popisem jejich nástrojů. Následně je představena firma Edwards a provedena analýza současného stavu materiálového toku. V poslední části jsou navržena opatření, která mají vést k zefektivnění a standardizaci materiálového toku.
This thesis deals with setting standards of material flow and its optimization according to the principles of lean production at Edwards Ltd. The first part is devoted to theoretical introduction to the problems of logistics and lean manufacturing with a brief description of their tools. Then, it is made introduction of company Edwards and analyse of current state of the material flow. In the last part of the thesis it is proposed steps, which should lead to efficiency and standardization of material flow.
Description
Citation
ZAPLETAL, P. Návrh a nastavení standardů materiálového toku pro vybrané komponenty z 3 produktových skupin ve firmě Edwards a následné vyhodnocení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie a průmyslový management
Comittee
doc. Ing. Anton Humár, CSc. (předseda) doc. Ing. Josef Chladil, CSc. (místopředseda) Ing. Jan Zouhar, Ph.D. (člen) doc. Ing. Josef Sedlák, Ph.D. (člen) prof. Ing. Marie Jurová, CSc. (člen) Ing. Jiří Luňáček, Ph.D., MBA (člen)
Date of acceptance
2014-10-31
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1) Který z uvedených principů štíhlé výroby se podle Vašeho názoru v současné době v průmyslu nejvíce používá? Máte své konktétní zkušenosti? 2) Specifikujte blíže metodu získávání dat v diplomové praci. 3) Prostorové uspořádání montážních linek ve firmě. Posuďte možné změny. 4) Materiálové toky ve firmě. 5) Montáž ve firmě. 6) Jaké standardy jste v práci nastavil? 7) Ekonomické zhodnocení. 8) Optimalizace variant řešení. 9) Poměr času výroby na stroji k času potřebného pro nastavení stroje. Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO