Svařování tlakových nádob

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce je zaměřena na technologii svařování tlakových nádob. Jako tlaková nádoba byla zvolena nádoba na dokvašování piva (tzv. CK tank). Dále se v práci zmiňují metody zkoušení svarů a legislativa tlakových nádob, zpracován návrh PWPS a provedeny metalografická dokumentace jednoho konkrétního svaru.
The work is focused on the technology of welding pressure vessels. The chosen pressure vessel was one for beer fermentation (also known as CK tank). In addition there are methods of weld inspection and legislative rules for pressure vessels, also mentioned in this work. A metallographic documentation was compiled for a suggested weld.
Description
Citation
MÁCA, M. Svařování tlakových nádob [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Ladislav Daněk, CSc. (předseda) doc. RNDr. Libor Mrňa, Ph.D. (místopředseda) Ing. Kamil Podaný, Ph.D. (člen) Ing. Eva Peterková, Ph.D. (člen) doc. Ing. Zdeněk Lidmila, CSc. (člen) Ing. Ladislav Žák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-10-31
Defence
Student seznámil komisi se svou bakalářskou prací a zodpověděl dotazy oponenta. Při obhajobě zodpovědel dotazy komise: Použivají se parametry svařování dle WPS i ve výrobě? Jak se hodnotilo vnesené teplo? Jaký byl důvod výběru základního materiálu? Popište důvod volby tvaru nádoby na kvašení piva. Jaký je teoretický základ vzniku trhlin za horka? Je vhodné zařadit tahovou zkoušku svaru i ZM? Vysvětlete symboly svarů na výkresové dokumentaci. Kolik zkušebních vzorků bylo použito?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO