Využití spolehlivého multicastu pro přenos řídících informací IPTV

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá částí síťové komunikace v systému IPTV za použití protokolu pro přenos multimediálních dat RTP, konkrétně jeho řídící části RTCP a jeho možné využití pro přenos hlasovacích výsledků. Dále zhodnocuje typy a možnosti použití spolehlivého multicastu a specifického multicastu (SSM). Součástí práce je také vytvoření programu pro simulaci přenosu hlasovacích výsledků v programovacím jazyce C++ na platformě MS Windows. Výsledkem je tedy program na straně klienta, který přijímá anketu od serveru a odpovídá na ni aplikačním paketem protokolu RTCP. Na druhé straně server daný paket zachytí a zpracuje. Aplikace pracují v konzolovém módu, tedy bez grafického rozhraní. Uživatel v serverové aplikaci může tvořit anketu a zasílat ji klientovi a případně si prohlédnout výsledky hlasování. V klientské aplikaci provádí volbu hlasováním a případné zaslání dalších voleb jako simulaci připojení více klientů k serveru.
This Diploma thesis is focused on a part of network communication in the system of IPTV using the protocol to provide transmission of real-time multimedia RTP, specifically using the control protocol RTCP to carry voting results. The thesis further shows variants and ways of using reliable multicast and specific multicast (SSM). The main practical goal of this thesis is the program for the simulation of carrying voting results that I have created in the C++ programming language for MS Windows platform. The result is the client program receiving an inquiry from the server and reacting by application packets of the RTCP protocol. On the other side is the server program that picks up the packets and processes them. The programs run in the console mode, thus they have no graphical user interface. A user in the server program can create any inquiry and consequently send it to the client. Furthermore, the server can possibly view the current results of voting. In the client program a user can vote and possibly send another vote that will simulate other clients.
Description
Citation
SOBOTKA, D. Využití spolehlivého multicastu pro přenos řídících informací IPTV [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
prof. Ing. Miloslav Filka, CSc. (předseda) Ing. Miroslav Balík, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Radim Burget, Ph.D. (člen) Ing. Michal Lares, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Jeniš (člen) Ing. Martin Minarčík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2008-06-18
Defence
Jak to, že jste neměl možnost otestovat aplikaci na datové síti? (str.32) Jak navážete danou anketu na daný televizní pořad, aby se zobrazil na obrazovce v patřičné chvíli a umožnil divákovi volit pomocí dálkového ovladače a jak zobrazíte výsledky divákovi po skončení ankety? V jaké formátu se v IPTV obraz dostane k uživateli.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO