Analýza stavu jazykové vybavenosti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato diplomová práce je zaměřena na vymezení potřebné jazykové úrovně absolventa Fakulty podnikatelské Vysokého učení technického v Brně z pohledu trhu práce a pracovních příležitostí. Práce analyzuje variabilní cizí jazyky a jejich nezbytnou úroveň pro uplatnění absolventů v profesním životě. Dále také analyzuje možnosti osobního rozvoje v rámci jazykového vzdělávání. Specifikuje dané jazyky z profesního hlediska a díky teoretickým a analytickým poznatkům poskytuje návrh řešení a východisek pro další osobní rozvoj budoucích absolventů.
This diploma thesis defines the required language level for alumni of the Faculty of Business and Management, Brno University of Technology from perspective of labour market and job opportunities. The thesis analyzes variable foreign languages and their required level for graduates in professional life. Even more the thesis analyzes opportunities for personal development in the field of learning languages. It specifies the languages from a professional point of view and thanks to the theoretical and analytical knowledge provides suggestions and solutions for further personal development of future graduates.
Description
Citation
CHVALINOVÁ, J. Analýza stavu jazykové vybavenosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
prof. Ing. Petr Dostál, CSc. (předseda) Mgr. Nisler Stanislav (místopředseda) PhDr. Emilie Franková, Ph.D. (člen) Ing. Zdeňka Videcká, Ph.D. (člen) Ing. David Schüller, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-02-03
Defence
otázky oponenta - zodpovězeno Ing. David Schüller, Ph.D. - Co znamená zkratka CEFR a k čemu se váže? - zodpovězeno Proč navrhujete německý jazyk jako povinný a zvažovala jste do nabídky i jiné jazyky? - zodpovězeno prof. Ing. Petr Dostál, CSc. - Jak se stavíte k výuce čínského jazyka a chápete jej jako konkurenční výhodu pro budoucí uchazeče o práci? Jaký poměr odborné a obecné roviny jazyka pro výuku navrhujete? - zodpovězeno Ing. Zdeňka Videcká, Ph.D. - Zvažovala jste při návrhu nových jazykových místností finanční stránku a jaké počáteční náklady pro realizaci odhadujete? - zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO