Elektrody pro lithno-iontové baterie na bázi kobaltitanu lithného

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá elektrodami na bázi kobaltitanu lithného lithno-iontových akumulátorů. První část práce je věnována charakteristice Li-ion baterií, elektrochemickým reakcím a vlastnostem elektrodových materiálů. V další části je popsán experiment, který se týká vlivu dopování sodíku na výkon vrstevnatých materiálů lithiových akumulátorů. Materiály byly zkoumány pomocí metody cyklické voltametrie, impedanční spektroskopie a galvanostatického měření.
This master´s thesis deals with electrodes for lithium-ions batteries based on LiCoO2. The first part of the project is devoted to the characteristics of Li-ion batteries, electrochemical reactions and characteristics of electrode materials. The next part describes an experiment that deals with the effects of NA doping on performance of layered materials for lithium secondary batteries. The materials were measured by cyclic voltammetry, impedance spectroscopy and galvanostatic cycling.
Description
Citation
NEJEDLÝ, L. Elektrody pro lithno-iontové baterie na bázi kobaltitanu lithného [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektrotechnická výroba a management
Comittee
prof. Ing. Jiří Kazelle, CSc. (předseda) doc. Ing. Vítězslav Novák, Ph.D. (místopředseda) Ing. Ivana Groligová, CSc. (člen) Ing. Petr Špičák, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Špinka (člen)
Date of acceptance
2011-06-08
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením své diplomové práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Otázky u obhajoby: Ukažte oblast v grafu cyklické voltamettrie, kde dochází k nabíjení a k vybíjení? Dá se vysledovat vliv Na na graf cyklické voltametrie? Kolik galvanostatických měření jste provedl?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO