Bezdrátová senzorová síť

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá bezdrátovou technologií ZigBee a návrhem jed-noduché senzorové sítě na jejím principu. Síť je navrhnuta na menší byt. Jako teplotní čidlo je použito teploměru DS1631. Komunikaci koordinátoru s počítačem zajišťuje XPort®. Použité moduly společnosti Meshnetics v sobě integrují AVR procesor a radiový vysílač/přijímač na pracovní frekvenci 2,4 GHz.
This bachelor thesis deal with the ZigBee wireless technology and design of a simple sensor network on its principle. The network is designed for a smaller apartment. As the temperature sensor is used DS1631 thermometer. Communi-cation of the coordinator with the computer ensures XPort®. Used modules from the Meshnetics company integrates the AVR processor and the radio transmitter / receiver at 2.4 GHz operating frequency.
Description
Citation
ŠEVČÍK, M. Bezdrátová senzorová síť [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
doc. Ing. Jiří Šebesta, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Tomáš Kratochvíl, Ph.D. (místopředseda) prof. Dr. Ing. Zbyněk Raida (člen) doc. Ing. Jiří Petržela, Ph.D. (člen) Ing. Ivo Viščor, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-15
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO