Konsolidovaná účetní závěrka

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá problematikou konsolidované účetní závěrky. Práce je zaměřena na zahrnutí nové, přidružené jednotky do konsolidace, při použití ekvivalenční metody a následné posouzení výkonosti nově vzniklé skupiny oproti původnímu konsolidačnímu celku. V jednotlivých kapitolách diplomové práce jsou popsány a rozebrány zejména principy, postupy a metody konsolidace účetní závěrky. V praktické části jsou interpretovány a analyzovány výsledky konsolidované účetní závěrky. Poslední část práce tvoří návrhy na zlepšení k zvýšení výkonnosti skupiny podniků.
This master thesis deals with the issue of consolidated financial statement. It is focused on incorporating of a new subsidiary item into the consolidation using the equivalent method. Subsequently, the performance of the newly formed group is assessed in comparison with the original consolidation unit. Throughout the theoretical part chapters, all significant principles, procedures and methods of the financial statement consolidation are described and analyzed. In practical part, the results of the consolidated financial statement are inerpreted and analyzed. The very last part of the thesis contains proposals to improve and increase effectivity of the group of companies.
Description
Citation
LUNGOVÁ, M. Konsolidovaná účetní závěrka [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a finanční řízení podniku
Comittee
doc. Ing. Anna Fedorová, CSc. (předseda) doc. Ing. Marek Zinecker, Ph.D. (místopředseda) Ing. Pavel Svirák, Dr. (člen) Ing. Michaela Beranová, Ph.D. (člen) Ing. Michal Karas, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-02-03
Defence
Otázky vedoucího diplomové práce: odpovězeno Otázky oponenta diplomové práce: odpovězeno Doc. Ing. Anna Fedorová, CSc.: Jak lze zjistit, s kým analyzovaná společnost obchoduje? Existují cetrální rejstříky, do kterých je dobré nahlédnout, zda je v nich potenciální obchodní partner obsažen? Zjistila studentka specifické skutečnosti ve vztazích mezi subjekty, které by vypovídací schopnost konsolidované závěrky zkreslovaly? Proč studentka pracovala s konsolidačním rozdílem v rozmezí 20-ti letého odepisování? Která z uvedených doporučení považuje studentka za nejdůležitější? odpovězeno Ing. Michaela Beranová, Ph.D.: Jak vysoké skonto a v jak velkém časovém horizontu by studenta navrhovala? odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO