Daňová optimalizace při změně právní formy podnikání z fyzické osoby na společnost s ručením omezeným

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zabývá analýzou změny právní formy podnikání z fyzické osoby na právnickou, konkrétně na společnost s ručením omezeným. Práce je zaměřená na způsob zdanění fyzických a právnických osob, na jednotlivé možnosti přechodu mezi těmito právními formami a zhodnocení záporů a kladů jednotlivých forem podnikání. Cílem práce je sdělit podnikateli výhody a nevýhody zdanění jednotlivých forem podnikání, navrhnout podnikateli změnu právní formy a seznámit ho s jednotlivými kroky, které jsou potřeba při změně právní formy udělat.
This thesis analyzes the changes in the legal form of business from individuals to corporate, namely the limited liability company. The work is focused on the method of taxation of natural and legal persons, individual ability to switch between these legal forms and evaluate the pros and cons of various forms of business. The aim is to communicate the business advantages and disadvantages of different forms of taxation of business, entrepreneurs propose a change of legal form and to acquaint him with the steps that are needed to change the legal form to do.
Description
Citation
NĚMCOVÁ, H. Daňová optimalizace při změně právní formy podnikání z fyzické osoby na společnost s ručením omezeným [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
prof. Ing. Emil Svoboda, CSc. (předseda) doc. Ing. Vladimír Chalupský, CSc., MBA (místopředseda) Ing. Kristína Sághy Estélyi, Ph.D. (člen) Ing. Vladimíra Bayerová, Ph.D. (člen) Ing. Petr Novák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-02-03
Defence
otázky oponenta – odpovězeno prof. Ing. Emil Svoboda, CSc. - V jakém typu firem jste prováděla analýzu? - odpovězeno Ing. Vladimíra Kučerová, Ph.D. - Za jakých předpokladů by byly výhodnější jiné varianty? Proč jste zvolila zrovna společnosti typu s.r.o.? - odpovězeno Ing. Petr Novák, Ph.D. - Zvažovala jste v práci faktor přechodu na podvojné účetnictví? Který z živnostníků je plátce DPH? - odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO