Analýza vybraného podniktelského subjektu pomocí vybraných metod

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce je zaměřena na analýzu vybrané společnosti PSG – International a.s., která podniká ve stavebnictví, energetice a petrochemii v tuzemsku a v zahraničí. Na základě vybraných metod – Fundamentální analýza, SLEPTE analýza, Porterův model a SWOT analýza, jsem provedla podrobnou analýzu firmy. Na základě zjištěných poznatků předkládám společnosti vhodná doporučení na zlepšení výkonnosti, efektivity a finanční situace.
This Master´s Thesis is focused on the analysis of the company PSG – International a.s. that operates in the construction, energy and petrochemicals in the Czech Republic and abroad. Based on the selected methods – Fundamental analysis, SLEPTE analysis, Porter´model and SWOT analysis, was performed a detailed analysis of the company. Based on the findings I present appropriate recommendations to improve performance, efficiency and financial situation of the analysed company.
Description
Citation
SOUŠKOVÁ, Š. Analýza vybraného podniktelského subjektu pomocí vybraných metod [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Podnikové finance a obchod
Comittee
doc. Ing. et Ing. Renáta Myšková, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Tomáš Meluzín, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jiří Luňáček, Ph.D., MBA (člen) doc. Ing. Zdeňka Konečná, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Heralecký, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-02-05
Defence
Otázka vedoucího diplomové práce - odpovězeno Otázky oponenta diplomové práce - odpovězeno Otázka: doc. Ing. et Ing. Renáta Myšková, Ph.D. Vycházela jste ze SLEPTE a Porterovy analýzy. Další analýzy (interní) jste neprováděla? Odpovězeno Existuje doporučená hodnota pro poměr vlastního a cizího kapitálu. Odpovězeno částečně Otázka: Ing. Jiří Luňáček, Ph.D., MBA Struktura společnosti je na obrázku jiná, než je uvedeno v textu. Závod je tedy v Turecku nebo Rumunsku? Zadluženost vychází 86 %, společnost ale nečerpá žádné úvěry. Komu tedy dluží? Odpovězeno částečně Upřesnění: doc. Ing. Tomáš Meluzín, Ph.D. Obrázek č. 4 je nazván jako majetková struktura, spíše jde o vlastnickou strukturu.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO