Hodnocení výkonnosti podniku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce je zaměřena na hodnocení finanční a obchodní výkonnosti společnosti AGRI CS a.s., a to zejména s využitím metody benchmarking. Teoretická část práce se zabývá vybranými přístupy a metodami vhodnými pro hodnocení výkonnosti podniku s důrazem na benchmarking. V hlavní části práce je analyzován podnik a jeho současná situace v porovnání s vybranými konkurenčními podniky. Nejpodstatnější část práce se věnuje benchmarkingu založeném na veřejně dostupných datech z finančních výkazů. Pro tyto účely jsem užila zejména informace z databáze Amadeus. Ukazatele finanční výkonnosti byly analyzovány jak pro průměrné hodnoty celého odvětví, tak podrobně pro 14 nejbližších konkurentů. V závěru práce shrnuji hlavní poznatky provedených analýz, ale také představuji doporučení k zlepšení finanční výkonnosti podniku.
This master thesis is focused on performance evaluation of company AGRI CS a.s., namely the evaluation of financial and business performance using benchmarking. The theoretical part deals with some approaches and methods suitable for the company performance evaluation with an emphasis on benchmarking. The main part however is in-depth case study on business performances of selected company. The core part is financial performance benchmarking based on public data from financial annual accounts. For this purpose I use database Amadeus. I analyzed most of the performance indicators for an average of industry branch as well as for 14 most intense competitors. Final remarks of the thesis discuss the main findings and conclusions of the whole performance analysis. On top of that I present possible recommendations for the selected company in order to enhance or even eliminate identified weaknesses.
Description
Citation
SCHULZOVÁ, M. Hodnocení výkonnosti podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Podnikové finance a obchod
Comittee
doc. Ing. et Ing. Renáta Myšková, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Tomáš Meluzín, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jiří Luňáček, Ph.D., MBA (člen) doc. Ing. Zdeňka Konečná, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Heralecký, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-02-05
Defence
Otázky oponenta diplomové práce - odpovězeno Otázka: Ing. Jiří Luňáček, Ph.D., MBA Hlavní produkt firmy je brán vůči ostatním konkurentům jako homogenní? Myslíte si, že restrukturalizace je správná, tzn. trend snižování středisek? Odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO