Moderní dokončovací metody obrábění a jejich využití

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce se zabývá shrnutím dnešních metod dokončovacího obrábění a jejich zařazením v moderní strojírenské výrobě. Je zaměřena na technologické charakteristiky základních metod - konvenčních i nekonvenčních. Dále jsou v práci uvedeny používané stroje a nástroje, zhodnoceny výhody a nevýhody jednotlivých metod a jejich dosahované parametry.
This thesis deals with a summary of today's methods of finish machining and their inclusion in modern engineering production. It primarily focuses on technological characteristics of some basic methods - conventional and also unconventional. Furthermore, the thesis deals with machinery and tools used in these technologies, the advantages and disadvantages of various methods and their achieved parameters.
Description
Citation
VIČAR, D. Moderní dokončovací metody obrábění a jejich využití [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Josef Chladil, CSc. (předseda) doc. Ing. Jaroslav Prokop, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Karel Kouřil, Ph.D. (člen) Ing. Oskar Zemčík, Ph.D. (člen) Ing. Roman Kubík, Ph.D. (člen) Ing. Karel Neužil (člen)
Date of acceptance
2011-06-17
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise. V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: Jaké jsou hlavní bezpečnostní kroky, které je nutno učinit pro implementaci této technologie do výroby.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO