Snímání scény pomocí USB a FireWire kamer

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá připojením USB a FireWire kamer k počítači skrze technologii DirectShow. Využil jsem především vývojářského nástroje MontiVision, který spolupracuje s programovacími prostředími jako je např. Microsoft Visual C++. Naleznete zde, jak využít přímý přístup k pixelům obrazu, jak uložit jednotlivé snímky videa, jak nastavit kameru a kalibrovat při snímání scény a jak může vypadat konkrétní aplikace zpracování obrazu z kamery. Nad rámec zadání jsem se zabýval úvodem do stereovize. Práci jsem napsal jako návod pro studenty, doplnil o osobní zkušenosti a experimenty.
This diploma thesis deals with a interface USB and FireWire cameras to a computer through a technology called DirectShow. I used mostly a development kit „MontiVision“, which cooperates with a programming environment as is e.g. Microsoft Visual C++. You find here how to use a direct pixel access, how to get singles photos from a video, how to set up and calibrate a camera and how can look a particular application of the image processing. I wrote an introduction to the stereo-vision above the frame of my task. This thesis is like a manual for students. It includes my personal experiences and experimentations too.
Description
Citation
BERKA, P. Snímání scény pomocí USB a FireWire kamer [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kybernetika, automatizace a měření
Comittee
prof. Dr. Ing. Miroslav Pokorný (předseda) prof. Ing. Petr Vavřín, DrSc. (místopředseda) prof. Ing. Pavel Jura, CSc. (člen) Ing. Radovan Holek, CSc. (člen) Ing. Tomáš Macho, Ph.D. (člen) Ing. Miloslav Čejka, CSc. (člen)
Date of acceptance
2008-06-10
Defence
Student prezentoval svoji závěrečnou práci. Na otázky oponenta práce odpověděl bez výhrad. Otázky komise: 1. Jaké lze použít prostředky pro odstranění zkreslení obrazu? 2. Drivery ke kameře jste získal nebo sám naprogramoval? Na otázky komise student odpověděl s výhradami.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO