Předčištění odpadních vod na stokové síti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
ABSTRAKT Cílem této diplomové práce je zpracování problematiky předčištění odpadní vody na stokové síti se zaměřením na dešťové oddělovače a jejich vlivu na vodní toky s ohledem na metodickou příručku Posuzování dešťových oddělovačů jednotných stokových systémů v urbanizovaném území. Práce popisuje legislativu související s dešťovými oddělovači včetně srovnání se zahraničím. Dále je zpracován přehled objektů a zařízení, které je možné využít k předčištění odpadní vody na stokové síti. V praktické části je navrženo nové řešení mobilní přelivné hrany dešťového oddělovače OK2A, který se nachází na stokové síti ve městě Brně. V rámci řešení praktické části je zpracována projektová dokumentace nově navrženého zařízení a objektů. Z tohoto materiálu mohou čerpat jak vodohospodářské firmy, projekční kanceláře, studenti i široká veřejnost.
ABSTARCT The aim of this thesis is to treat the problem of wastewater pretreatment on the sewer network with a focus on storm water overflow and their impact on waterways with regard to The Methodological Manual for Assessment of storm water overflow within uniform sewerage systems in urban areas. This work describes the legislation relating to storm water overflow and includes comparison with other countries. Furthermore, there is processed the outline of objects and equipment which can be used for wastewater pre-treatment in the sewer network. In the practical part of the thesis there is designed a new solution for the mobile spillway edge of the storm water overflow OK2A, which is located within the sewer network in Brno. In the practical part of the paper there is depicted the project documentation of newly designed equipment and objects. Water management companies, design offices, students and the general public can use this thesis as an inspiration.
Description
Citation
DOSKOČILOVÁ, D. Předčištění odpadních vod na stokové síti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
Date of acceptance
2015-02-02
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO