Přepočet a variantní řešení ocelové konstrukce mostu na drážní komunikaci

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem této diplomové práce je posouzení stávajícího ocelového železničního jednokolejného mostu podle v současnosti platných norem. Konstrukčně je most řešen jako tři prosté nosníky o rozpětí 25 ; 98 a 25m , krajní pole jsou prosté nosníky, střední pole je trám vyztužený obloukem se svislými táhly, mostovka je ocelová ortotropní s podélnými otevřenými výztuhami a příčníky. Dále je proveden návrh a posouzení dalších variant uspořádání středního pole, a pro výslednou variantu kruhového oblouku s radiálními závěsy je provedeno podrobné posouzení a výkresová dokumentace.
The subject of this diploma thesis is static verification steel structure of exist railway bridge in accordance with the valid standards. The bridge have three simple spans with a span of 25; 98 and 25 meters, outer fields are simple beams, the middle field is the beam reinforced with an arch with vertical rods. Steel orthotropic deck with longitudinal stiffeners and crossbeams. Further were designed and analyse other possible options super structure of the middle field, and the resulting variant as a circle span with radial rods was detail solved and made documentation.
Description
Citation
BOČEK, M. Přepočet a variantní řešení ocelové konstrukce mostu na drážní komunikaci [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2015-02-04
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO