Novostavba farního kostela v Brně-Líšni

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce s názvem „Novostavba farního kostela v Brně-Líšni“ je zpracována jako dokumentace pro provedení stavby. Jedná se o jeden objekt umístěný ve svahu. Tvoří tak jedno nadzemní a jedno částečně podzemní podlaží. Je členěný do tří částí. Centrální část tvoří loď kostela kruhového tvaru s věží umístěnou na jižní fasádě. Zastřešení je řešeno pultovou střechou se sklonem roviny 7° (loď) a 13° (věž). Ze západní strany je ke kostelu připojeno křídlo administrativní části a z východní pak části komunitní sloužící k ubytování členů komunity. Zastřešení obou částí je tvořeno plochou vegetační střechou. Konstrukční řešení je systémové, Velox. Základové konstrukce jsou kombinace betonových a železobetonových pasů a patek.
This diploma thesis, called „Parish church, Brno-Líšeň“, is compiled as documentation for building construction. There is one complex building situated in slope. Therefore it consists of one partly underground floor and first floor. It is divided into three sections. Central part is designed as round-shaped body of the church with tower in the southern part of the church. Shed roof has an angle of 7° for body and an angle of 13° for tower. From the western side there is an administrative area connected to the church and from eastern side there is a community area which is supposed to be used as residential premises. Roof of both these parts is constructed as flat vegetative roof. Structural design is systemic, Velox. Foundation construction combines concrete and ferro-concrete belts and footing.
Description
Citation
JURÁK, V. Novostavba farního kostela v Brně-Líšni [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Date of acceptance
2015-02-02
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO