Studium vlastností malt s pucolánově aktivními materiály

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato diplomová práce je zaměřena na studium vlastností malt a past s pucolánově aktivními materiály. Zabývá se sledováním cementových kompozitů, kdy popisuje jednak vliv náhrady cementu v maltě pucolánově aktivní příměsí na bázi amorfního oxidu křemičitého, tak i modifikaci polymerním aditivem. Hlavními kritérii pro posuzování těchto modifikovaných malt a past jsou zejména přídržnost k podkladu a dosažené pevnosti ve srovnání s referenčními maltami. Podrobně je v práci zkoumána i mikrostruktura past prostřednictvím snímků z REM, záznamů RTG, DTA a vysokotlaké rtuťové porozimetrie.
This thesis is focused on the study of the properties of mortars and pastes with active pozzolanic materials. It deals with monitoring cementitious composites which describes both the effect of compensation pozzolanic cement mortar admixtures active based on amorphous silica and the modifying polymeric additive. The main criteria for the assessment of these modified mortars and pastes are particularly adhesive and achieved strength compared with the reference mortar. The detailed work also examined the microstructure past through images from REM, records RTG, DTA and high pressure mercury porosimetry.
Description
Citation
VANÍČEK, Š. Studium vlastností malt s pucolánově aktivními materiály [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavebně materiálové inženýrství
Comittee
Date of acceptance
2015-02-02
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO