Konstrukce komparačního měřidla pro měření nástrojů.

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato práce se zabývá konstrukcí komparačního měřidla pro měření rotačních nástrojů. Měřidlo je určeno pro měření především řezné a upínací části standardních a speciálních výstružníků. Měřidlo je speciální, určené přímo do výroby konkrétní firmy. Je zkonstruováno podle zadaných požadavků a funkčnost byla ověřena na prototypu. V práci je proveden rozbor měření, rozebrán vývoj a vlastní konstrukce měřidla a dále teoretické zhodnocení a praktické ověření přesnosti.
This work is about construction of a comparison gauge to meausure revolving tools. The gauge measures cutting and clamping parts of standard and special reamers. The gauge is unique and is designed for a company manufacturing concerete. It was designed in accordance with requirements and a prototype was tested for functionality. There is made analysis, development, design, theoretic estimation and practical verification of accurancy.
Description
Citation
BRABENEC, P. Konstrukce komparačního měřidla pro měření nástrojů. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Aplikovaná mechanika
Comittee
prof. Ing. Martin Hartl, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Ivan Mazůrek, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Marián Dzimko, CSc. (člen) doc. Ing. Ludvík Prášil, CSc. (člen) Ing. Jan Čermák, Ph.D., MBA (člen) Ing. Antonín Doušek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Pavel Maňas, Ph.D. (člen) doc. Ing. Luboš Náhlík, Ph.D. (člen) Ing. Martin Anderle (člen) Ing. Aleš Dočkal, Ph.D. (člen) Ing. Oldřich Veselý (člen)
Date of acceptance
2008-06-10
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO