Vypracování algoritmu a příslušného programového modulu pro statické a dynamické řešení lan na kladkách

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem této práce je vypracování algoritmu pro řešení lan na kladkách, který by byl výkonnější a přesnější, než stávající algoritmus použitý v programu RFEM. Vypracovaný algoritmus byl ve formě příslušného programového modulu včleněn do programu pro statickou a dynamickou analýzu konstrukcí. Součástí této práce je také vypracování několika příkladů využívajících tento algoritmus. Závěrem je provedeno porovnání očekávaných výsledků s výstupy z programu, a určení zda bylo dosaženo dostatečné přesnosti ve výsledcích, pro využití tohoto algoritmu pro běžnou praxi. Na příkladech bylo prokázáno, že nové řešení lan na kladkách je výkonnější i přesnější, než v současné době používaná řešení a s největší pravděpodobností nemá v současnosti ve světě rovnocennou konkurenci.
The goal of this master thesis is to develop an algorithm for solving cables on pulleys, which would be more efficient and accurate than existing algorithm used in software RFEM. This algorithm was integrated to the program for static and dynamic analysis of structures, in the form of particular program module. This work also contains examples of using this algorithm. The comparison of expected results with outcomes from the program is presented. The suitability for common practise is examined based on this comparison. The examples showed that the new algorithm for solving of cables on pulleys is more powerful and more accurate than existing solutions and most likely does not has equivalent competition.
Description
Citation
ŠTEKBAUER, H. Vypracování algoritmu a příslušného programového modulu pro statické a dynamické řešení lan na kladkách [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2015-02-03
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO