Bezbariérový bytový dům s rehabilitačním centrem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Obsahem diplomové práce je výstavba bezbariérového bytového domu s rehabilitačním centrem v katastrálním území Brno – Židenice. Jedná se o dvě samostatně stojící budovy. Objekt bytového domu (SO01) má dvě nadzemní, jedno podzemní podlaží a celkem se skládá z 11 bytových jednotek, garáží a navíc má k dispozici pro obyvatele domu sociální službu. Objekt je postaven z konstrukčního systému z keramických tvarovek (Porotherm), kromě podzemního podlaží, které má stěny a sloupy z železobetonu. Stropy jsou železobetonové a střecha je řešena jako plochá přitížená. Druhý objekt (SO02) je jednopodlažní a je také vystavěn ze systému keramických tvárnic s železobetonovými stropy a plochou vegetační střechou. Celý komplex je zateplen kontaktním zateplovacím systémem. Oba objekty jsou řešeny jako bezbariérové, což představuje ideální místo k bydlení pro tělesně postižené, kteří mohou snadno využívat služeb rehabilitačního centra.
The thesis contains a barrier-free apartment building with a rehabilitation center in the administrative area Brno - Židenice. There are two separate buildings. The building block of flats (SO01) has two above, one underground floor and consists of a total of 11 residential units, garages and also has available for residents of social service. The building is constructed of structural system of ceramic blocks (Porotherm), except basement, which has walls and columns of reinforced concrete. The ceilings are from reinforced concrete and the roof is designed as a flat surcharge. The second object (SO02) is a single-storey and is also built from the system ceramic block with reinforced concrete ceilings and flat roof vegetation. The whole complex is insulated contact system. Both buildings are designed as a barrier-free, which is an ideal place to stay for the disabled, who can easily use the services of a rehabilitation center.
Description
Citation
OKŘINOVÁ, P. Bezbariérový bytový dům s rehabilitačním centrem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Date of acceptance
2015-02-02
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO