Charakterizace dielektrických bariérových výbojů za atmosférického tlaku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této diplomové práce je seznámení s metodikou a konstrukcí vhodného elektrického zapojení pro měření energie spotřebované výbojem. Tyto poznatky budou sloužit k proměření závislosti výkonu na frekvenci pro povrchový a objemový dielektrický bariérový výboj v syntetickém suchém vzduchu a určení vlivu vlhkosti vzduchu na elektrické charakteristiky výboje.
The aim of this dissertation is to get to know metodology and construction of suitable electrical insertion in measurement of energy consumed by discharge. These findings will serve to scale dependings of output to frequence for surface and voluminous dielektric barrier discharge in synthetic dry air and determination of effect of humidity in air on electric characteristics of discharge.
Description
Citation
BUDÍK, M. Charakterizace dielektrických bariérových výbojů za atmosférického tlaku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
doc. Ing. Karel Burda, CSc. (předseda) prof. Ing. Aleš Prokeš, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Kamil Říha, Ph.D. (člen) Ing. Radim Pust, Ph.D. (člen) Ing. Stanislav Uchytil, Ph. D. (člen) Ing. Tomáš Pelka (člen) Ing. Ondřej Morský (člen)
Date of acceptance
2011-06-09
Defence
Otázky: - V práci jsou použity pojmy filamenty a filamentární výboj. Vysvětlete tyto pojmy? - Můžete uvést nějaké příklady aplikací dielektrických bariérových výbojů? - Jak jste měřil výkon výboje?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO