Obytný soubor na ul. Pastviny v Brně - Komíně

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Obytný soubor na úpatí Palacného vrchu v Brně-Komíně. Lokalita na pomezí lesa a sídliště je v dnešní době zahrádkářskou kolonií, v návrhu je pozemek zastavěný v rastru kvádrovými rodinnými domy, které doplňují mozaiku zástavby úpatí kopce podél ulice Pastviny. Soubor citlivě reaguje na topografii a měřítko okolní zástavby, ale přímo na ni nenavazuje. Díky vlastní, svébytné struktuře, vznikají nové prostory pro obyvatele, s přiměřeným měřítkem, poskytujícím dostatek soukromí a zároveň místa pro setkávání, která budou nezávislá na změnách, kterými okolí souboru v budoucnu jistě projde.
Residential complex at the hillside of Palacký vrch in Brno-Komín. A location just in between a 70's apartment houses and a large forest is nowadays a gardening colony, in the proposal is the plot rasterized with cubical houses, which are creating a new piece to a whole mosaic of the hillside's development. The complex is aligned with the scale and topography of the surroundings, but it doesn't directly connect to the development around it. Thanks to its own strong structure new spaces are created, in a modest scale, providing enough privacy and at the same time spaces where people can meet. A structure, that is independent from the changes that the surrounding is surely going to undergo.
Description
Citation
STOKLÁSEK, R. Obytný soubor na ul. Pastviny v Brně - Komíně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
Ing. arch. Milan Košař (předseda) doc. Ing. arch. Jaroslav Drápal, CSc. (člen) Ing. arch. Miloš Dvořák (člen) Ing. arch. Hana Ryšavá, CSc. (člen) Ing. Jaroslav Štikar (člen)
Date of acceptance
2015-05-26
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO