Obytný soubor na ul. Pastviny v Brně - Komíně

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Projekt nové bytové zástavby v městské části Brno – Komín navazuje svým charakterem na přírodní kontext místa v blízkosti Palackého vrchu a Brněnské přehrady. Devět bytových domů je navrženo jako devět objektů zasazených do kontinuální krajiny a reagujících na svažitost terénu natočením kolmo k vrstevnicím. Projekt usiluje o syntézu příjemného bydlení v zeleni s vyšší hustotou obyvatel. Jednotlivé domy jsou navrženy jako železobetonové skelety, jejichž dispoziční náplň je variabilní a nabízí širokou škálu velikostí bytů.
New residential development project in the city district of Brno – Komin follows natural context of place close to Palackého vrch and Brněnská přehrada. Nine residential buildings are designed as a nine buildings set in a continuous landscape and responding to the slope terrain by turning perpendicular to the contour lines. The project aims at the synthesis of comfortable living in the nature with a higher population density. Individual houses are designed as concrete skeletons, whose disposition charge is variable and offers a wide range of sizes of apartments.
Description
Citation
KONCEROVÁ, L. Obytný soubor na ul. Pastviny v Brně - Komíně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
Ing. arch. Marek Štěpán (předseda) doc. Ing. Zdenka Lhotáková, CSc. (člen) Ing. arch. Bohumila Hybská (člen) Ing. arch. Petr Kopečný (člen) Ing. arch. Lukáš Pecka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-05-26
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO