Obytný soubor na ul. Pastviny v Brně - Komíně

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Řešené území se nachází v brněnské městské části Komín. Komín patří mezi klidnější městské části, má výhodnou polohu z hlediska dostupnosti do centra města, blízko se nachází také Brněnská přehrada. Cílem návrhu bylo reagovat na členitost pozemku a vytvořit obytný soubor s různorodými možnostmi bydlení. Rozdělení forem vychází z charakteru pozemku. Zástavba respektuje přechod z městského prostředí do prostředí krajiny a lesa a směrem se stoupáním svahu je rozvolňuje. Alej funguje jako spojující prvek celého souboru a vytváří provázanost zavedením zelených obytných ulic do území. Hlavní komunikace je vymezena zástavbou řadových domů, ve spodní části bytovým domem, který svou pozicí otevírá vstup do území a vytváří veřejné prostranství. Dále je struktura zástavby vymezena podél obytných ulic, které do území zabíhají.
The studied area is located in the city of Brno Komin. This part of the city is one of the quiter parts of the city. It has good access to the centre of the city, also it is located near Brno Reservoir .The main purpose was intended to respond to the diversity of the land and create a residential complex with a variety of housing options. Distribution of forms based on the lie of the land. Development respects the transituion from the urban environment to the countryside and forest and towards the rising slope it reduces density. Alley acts as a connecting element of the whole area and creates interdependence introduction of green areas in residential streets. The main road is defined by buildings of terraced houses, at the bottom is a residential house which opens entry into the area and creating public space.
Description
Citation
MÜLLEROVÁ, A. Obytný soubor na ul. Pastviny v Brně - Komíně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
Ing. arch. Marek Štěpán (předseda) doc. Ing. Zdenka Lhotáková, CSc. (člen) Ing. arch. Bohumila Hybská (člen) Ing. arch. Petr Kopečný (člen) Ing. arch. Lukáš Pecka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-05-26
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO