Obytný soubor na ul. Pastviny v Brně - Komíně

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Cílem práce je návrh obytného souboru v lokalitě stávajících zahrádek mezi ulicemi Pastviny a Houškova v Brně-Komíně. Samotná urbánní struktura má pomyslně připomínat hadí tělo vlnící se směrem od města do krajiny. Zástavba začíná kompaktně a postupně se mění ve volnou. Tvoří ji jednotky rodinných domů tří typů, které jsou ve formě řadovek, dvojdomků nebo samostatně stojících. Jako stavební materiál by měli posloužit klasické keramické bloky. Rozdílné typy dispozičního řešení spolu s různými formami zástavby by měli zajistit různorodost.
The goal of the project is to design a residential complex in the location of currently existing gardens between the Pastviny and Houškova streets, Brno-Komín. The urban structure itself is supposed to resemble a body of a snake undulating in the direction from the city towards the countryside. Beginning as a compact one, the development gradually changes into a looser one. It is created by three different types of family houses, namely terraced house, semi-detached house and detached house. As building material, classical ceramic blocks should be used and the diversity will be achieved by different types of layout and forms of development.
Description
Citation
MIHALCO, J. Obytný soubor na ul. Pastviny v Brně - Komíně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
Ing. arch. Marek Štěpán (předseda) doc. Ing. Zdenka Lhotáková, CSc. (člen) Ing. arch. Bohumila Hybská (člen) Ing. arch. Petr Kopečný (člen) Ing. arch. Lukáš Pecka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-05-26
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO