Obytný soubor na ul. Pastviny v Brně - Komíně

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Významným prvkem této parcely je její okolí. Přesněji morfologie svahu a údolí, ve kterém se parcela nachází. Mým prvotním záměrem bylo vytvořit dvě liniové zástavby bytových domů, mezi kterými se bude reflektovat údolí v podobě vnitrobloku. Rozdrobením parcely na třetiny a ty 6 bytových domu vytváří pocit většího soukromí a pohodlí. Kvůli důrazu na orentaci ke světovým stranám, a k uzavření třech vnitrobloků vzniká typizovaný bytový dům ve svém půdoryse tvaru otevřeného L. Dvojitým odzrcadlením v podélné ose vziknou tři samostatné bloky, mezi kterými se meandrovitě vine údolí a propojuje tak obyvatele, stejne jako řeka propojuje města.
An important element of this plot is its surroundings. Strictly morphology and slope of the valley in which the parcel is located. My first idea was to create two linear buildings apartment buildings, among which will reflect the valley in the form of a courtyard. Splits the parcel to a third of the 6 apartment house creates a sense of greater privacy and comfort. Because the emphasis is on orentaci to the cardinal, and the conclusion of three courtyards created a standardized apartment block in its open floor plan shaped L. Double odzrcadlením longitudinal axis vziknou three separate blocks, between which a meandering vine valley, connecting residents, as well as river connects the city.
Description
Citation
FROLÍK, J. Obytný soubor na ul. Pastviny v Brně - Komíně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
prof. Ing. arch. Alois Nový, CSc. (předseda) doc. Ing. Miloslav Meixner, CSc. (člen) Ing.arch. Miloš Dvořák (člen) Ing. arch. Tomáš Dvořák (člen) Ing. arch. Jan Foretník, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-05-23
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO