Univerzální modul s připojením na ethernet

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá vytvořením univerzálního modulu s připojením na ethernet a jeho použitím pro měření digitálních veličin. Hlavními součástmi modulu jsou hradlové pole typu FPGA, mikroprocesor, PHY čip a konektor RJ45. V práci je navržena deska plošných spojů v programu Eagle. Krabička pro desku je vytvořena v programu SketchUp a vytištěna na 3D tiskárně. Ve vytvořeném univerzálním modulu je implementován kód plnící funkci logického analyzátoru. Data naměřená analyzátorem jsou odesílána na ethernet pomocí UDP/IPv4 protokolu. Poslední částí práce je vytvoření aplikace v jazyce C# pro zobrazení naměřených průběhů v PC.
This master’s thesis deals with creating a universal module with Ethernet interface and its using for digital values measurement. The main module components are gate array FPGA, microprocessor, PHY chip and RJ45 connector. Printed circuit board is in this thesis designed in Eagle. The chase for board is drawn in SketchUp and printed on a 3D printer. There is a code implemented in created universal module that is performing the function of logic analyzer. Data measured by the analyzer are sent to the Ethernet using UDP/IPv4 protocol. The last part is creating an application in C# to display the measured waveforms on a PC.
Description
Citation
ŘEHÁČEK, T. Univerzální modul s připojením na ethernet [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kybernetika, automatizace a měření
Comittee
doc. Ing. Bohumil Horák, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Petr Blaha, Ph.D. (místopředseda) Ing. Soňa Šedivá, Ph.D. (člen) Ing. Miloslav Richter, Ph.D. (člen) mjr. Ing. Václav Křivánek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-09
Defence
Student obhájil diplomovou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO