ZOO STAVBY – HERALDICKÁ ZOO

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Cílem zadání byl návrh heraldické zoo v areálu bývalého zámeckého parku a sadů Horního Hradu, který se nachází několik kilometrů od Karlových Varů. Heraldika je věda, zabývající se rodovými znameními. Konkrétně se tedy bude jednat o zoo zaměřenou na zvířata, které se na českých erbech v minulosti znázorňovala. Návrh vychází z okolních vztahů členitého terénu a je ovlivněn kontextem historické památky hradu, který je mohutnou dominantou veškerých výhledů do krajiny.
The main idea of project is to design heraldic zoo in the area of old castle park Horní Hrad, which is located few kilometers next to the Karlovy Vary. Heraldry is science of knowledge of family symbols. Concretely it will be zoo, which will be focused on animals, which can be found on the old czech signs. The idea comes from surrounding relations of dramatic terrain and it's affected by context of the historic monument. Castle is the huge dominant of the all views to the surrounding countryside.
Description
Citation
VALCHOVÁ, J. ZOO STAVBY – HERALDICKÁ ZOO [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
doc. Ing. arch. Eva Králová, Ph.D. (předseda) prof. Ing. arch. Ivan Ruller (člen) Ing. arch. Lubomír Kipila (člen) Ing. arch. Jiří Mikšík (člen) Ing. Jiří Svoboda (člen)
Date of acceptance
2015-06-02
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO