Parametry silnoproudých vedení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se v první části věnuje měření primárních parametrů silnoproudých vedení a zkoumání jejich změn při použití různých druhů kabelů. Na základě měření je v druhé části vytvořen komunikační systém v programu Matlab & Simulink, kde jsou prováděny simulace s použitím silnoproudého přenosového vedení. Silnoproudé vedení je vytvořeno pomocí změřených primárních parametrů nebo fyzických rozměrů kabelů a je určena chybovost komunikačního systému při modifikaci jeho jednotlivých částí v závislosti na délce přenosového vedení.
At the beginning is diploma thesis focused on a distribute power line parameters measurement and examination changes of this parameters depending on using of various power line cables. On the basis of measurements is made a transmission channel in Matlab & Simulink, where are executed simulations with power transmission line. The simulated power line is based on measured distribute parameters or physical proportions of cabels. By changing different parts of simulated communication channel is a symbol error rate expressed on the lenght of transmission line.
Description
Citation
KAVAN, P. Parametry silnoproudých vedení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Jiří Mišurec, CSc. (předseda) doc. Ing. Miloš Orgoň, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Petr Sysel, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Průša, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Mlýnek, Ph.D. (člen) Ing. Jan Šporik (člen) Ing. David Kubánek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-09
Defence
Jak si vysvětlujete rozdíly mezi vypočtenými a naměřenými hodnotamy parametrů (např. obr. 5.4). Jak se projeví na vlastnostech přenosového kanálu zakončené a nezakončené odbočky? Co je to zakončená a nezakončená odbočka? Jak by se změnily parametry u vzdušného vedení?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO