RADNICE - VĚC VEŘEJNÁ, Správní centrum městské části Brno-sever

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Na velmi atraktivním místě přilehlém centru Brna – v Černých Polích, se nachází zchátralý areál kasáren. Úkolem bylo vytvořit v z tohoto areálu novou obytnou čtvrť, s vybaveností, kterou si čtvrť žádá. Předmětem diplomové práce byl návrh radnice, ta je umístěna na nejexponovanějším místě, které má zajímavou zapamatovatelnou polohu na vrcholu kopce. Je zde možnost vytvořit nové centrum dnes velmi rozdrobené a nekompaktní městské části. Zároveň je toto místo nejlépe dopravně dostupné. Budovu tvoří deska plující na proskleném parteru, probodnutá radniční věží. Prosklený parter je prostupný ze všech směrů, rozšiřuje tak veřejný prostor a v některých částech tvoří kryté náměstí, které se rozšiřuje i do druhého patra platformy. Fasáda platformy je obtažena cortenovým tahokovem, který je zároveň stínicím prvkem. Věž je prosklená a umožňuje panoramatický výhled na Brno.
At a very attractive place of city district Černá pole which is situated close to the city centre. There are old barracks. The aim was to create a new city quarter, from this area with all the facilities ,which are necesaryly. The purpose of my master theses was to create a design of a city hall, which would be situated. The most attractive place, which have interesting and memorable position on the top of the hill. Here is a possibility to create a new centre, of city district which is a very inconsistent today. This place is also well reachable by public transport. The building is created by glass parterre and desk covered by metal mesh. The metal mesh is making a shading as well.
Description
Citation
LUKÁŠOVÁ, P. RADNICE - VĚC VEŘEJNÁ, Správní centrum městské části Brno-sever [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
doc. Ing. arch. Andrea Bacová, Ph.D. (předseda) prof. Ing. arch. Ivan Ruller (člen) Ing. arch. David Mikulášek (člen) Ing. Petr Suchánek, Ph.D. (člen) Ing. arch. Soňa Velková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-01
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO