Sledování vlivu vybraných syntetických konzervantů na stabilitu kosmetické emulze typu O/V

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická
Abstract
Tato bakalářská práce shromažďuje dostupné informace o komerčně dodávaných kosmetických konzervantech Sensiva PA 20 (složení dle INCI: fenethylalkohol, ethylhexylglycerin), Euxyl K 900 (složení dle INCI: benzylalkohol, ethylhexylglycerin, tokoferol) a Euxyl PE 9010 (složení dle INCI: fenoxyethanol, ethylhexylglycerin), od německé společnosti Schülke & Mayr, zejména s ohledem na posouzení jejich potencionálního vlivu na stabilitu kosmetické emulze typu O/V. Následně byly na základě literární rešerše aplikovány vybrané metody, jejichž kombinace může výhledově posloužit k požadovanému vyhodnocení ovlivnění stability studovanými konzervačními systémy.
This bachelor’s thesis collects available information on commercially supplied cosmetic preservatives Sensiva PA 20 (ingredients by INCI: phenethyl alcohol, ethylhexylglycerin), Euxyl K 900 (ingredients by INCI: benzyl alcohol, ethylhexylglycerin, tocopherol) and Euxyl PE 9010 (ingredients by INCI: phenoxyethanol, ethylhexylglycerin) from German company Schülke & Mayr, especially with regard to the assessment of their potential influence on the stability of cosmetic emulsion O/W. Subsequently, based on the literature review, selected methods were applied, their combination may prospectively serves to required evaluation of the influence on the stability of studied preservation systems.
Description
Citation
HOLUBOVÁ, A. Sledování vlivu vybraných syntetických konzervantů na stabilitu kosmetické emulze typu O/V [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Spotřební chemie
Comittee
prof. Ing. Martina Klučáková, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Boleslav Taraba, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Michal Veselý, CSc. (člen) prof. RNDr. Vítězslav Otruba, CSc. (člen) doc. Mgr. Martin Vala, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-15
Defence
Klučáková – Jak byla měřena viskozita? Byla studována závislost na otáčkách? Veselý – Jaká je funkce Bacillus subtilis při studovaném procesu? Jak byly studovány biologické vlastnosti emulzí?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO