Měřicí a linearizační zobrazovací jednotka pro průtokoměry

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Linearizační zobrazovací jednotka bude přijímat pulzy ze zubového průtokoměru KRACHT, jejichž frekvence odpovídá průtoku. Měřenou veličinou je průtok, který je nelineárně závislý na teplotě a viskozitě měřeného média. Závislost popisují kalibrační křivky průtokoměru pro různé viskozity. Úkolem diplomové práce je navrhnout, realizovat a ověřit funkčnost zobrazovací jednotky, která ze vstupních dat (frekvence pulzů, teplota, viskozita a kalibrační křivky průtokoměru) vypočte aktuální hodnotu průtoku. Zařízení bude obsahovat vhodné uživatelské rozhraní pro zobrazení všech měřených hodnot, vstupy pro připojení měřicích senzorů a výstup pro přenos změřených dat. Součástí zařízení bude i rozhraní USB pro konfiguraci a nahrávání kalibračních křivek z aplikace pro PC navržené diplomantem.
Linearization display unit will receive pulses from a gear flow meter KRACHT whose frequency corresponds to a flow. The measured value is flow that nonlinearly depends on the temperature and viscosity of the medium. The dependency is described by calibration curves for each flow meter. The task of the diploma thesis is to design, implement, and verify the operation of the display unit, which calculates the actual flow rate from the input data (pulse rate, temperature, viscosity, and flow meter calibration curves). The device will contain a suitable user interface to display all measured values, inputs for connecting measuring sensors, and outputs for transmission of measured data. A part of the device will be a USB interface for configuration and uploading calibration curves from a PC application, which is designed by diploma student.
Description
Citation
MAŠTERA, M. Měřicí a linearizační zobrazovací jednotka pro průtokoměry [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kybernetika, automatizace a měření
Comittee
Date of acceptance
2015-06-09
Defence
Student obhájil diplomovou práci s výhradami.
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO