Laserový projektor

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem diplomové práce je vytvoření systému, který vykresluje grafiku pomocí zadaného laserového projektoru a posléze je schopen syntetizovat více barevných paprsků a realizovat tak vícebarevné vykreslování. Celý systém je řízen mikropočítačem Raspberry PI, data do něj jsou posílána z PC pomocí ethernetové linky. Byla provedena identifikace přenosu řízení projektoru a navrženy možnosti zlepšení jeho řízení. Výsledky této práce umožňují vytvoření vícebarevného vektorového obrázku, jeho poslání do zařízení a vykreslení na projekční ploše. Celé zařízení tedy může být použito například pro prezentační účely.
The aim of this thesis is to create a system, which draws the graphics with the help of a set laser project and eventually is able to synthetize several coloured rays and thus realise a multicolour drawing. The whole system is controlled by a Raspberry PI microcomputer and the data is sent to it from a PC via an Ethernet cable. The transmission of the projector device was identified and possible ways of improving the device were suggested. The results of this thesis allow creation of a multi-coloured vector picture, transferring it into the device and depiction on the project desktop. The whole device can therefore be used for example for the purpose of a presentation.
Description
Citation
SVOBODA, P. Laserový projektor [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kybernetika, automatizace a měření
Comittee
doc. Ing. Bohumil Horák, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Petr Blaha, Ph.D. (místopředseda) Ing. Soňa Šedivá, Ph.D. (člen) Ing. Miloslav Richter, Ph.D. (člen) mjr. Ing. Václav Křivánek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-09
Defence
Student obhájil diplomovou práci s výhradami.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO