Univerzální senzorová testovací platforma

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá problematikou testování polovodičových inerciálních senzorů, zejména gyroskopů a akcelerometrů, ale i dalších senzorů jako jsou např. magnetometry, inklinometry apod. pro potřeby navigace v leteckém průmyslu, kde jsou na všechny systémy kladené přísné požadavky. Cílem práce je vytvořit modulární testovací platformu pro testování různých senzorů, v různých kombinacích a v různých podmínkách. Vývoj této platformy začíná od „zelené louky“ a zabývá se mechanickým provedením, elektronikou – hardwarem i řídícím algoritmem – softwarem.
This document deals with issues of testing semiconductor inertial sensors like gyroscopes and accelerometers, but also other sensors like magnetometers, inclinometers and others for aviation navigation purposes where strict requirements cover every system. The goal of this thesis is to create modular test platform for testing wide variety of sensors in different combinations under variable circumstances. The development covers mechanical design, electrical design – hardware and also control algorithm – software.
Description
Citation
TYDOR, M. Univerzální senzorová testovací platforma [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Milan Sigmund, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Šebesta, Ph.D. (místopředseda) Ing. Tomáš Urbanec, Ph.D. (člen) doc. Ing. Martin Štumpf, Ph.D. (člen) prof. Ing. Tomáš Dostál, DrSc. (člen) Ing. Josef Soldán, CSc. (člen) prof. Ing. Dušan Kocur, CSc. (člen)
Date of acceptance
2015-06-09
Defence
Student prezentuje výsledky své diplomové práce a odpovídá na otázky oponenta a komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO