Řízení krokových motorů se zpětnou vazbou

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tématem diplomové práce je návrh a optimalizace algoritmu pro řízení krokových motorů se zpětnou vazbou pomocí měření BEMF. Byl kladen důraz na samočinné řízení proudu krokovým motorem v závislosti na zátěži. Pro ověření algoritmu bylo navrženo a sestaveno ukázkové zařízení s pomocí integrovaného obvodu NCV70514 od firmy ON Semiconductor. Výsledkem práce je ukázkové zařízení, ovládací program a algoritmus pro řízení krokového motoru.
The theme of this thesis is the design and optimization of algorithms for controlling stepper motors with feedback by measuring the BEMF. The emphasis was on self-management stepper motor current depending on the load. To verify the algorithm was designed and built sample devices with integrated circuit NCV70514 from ON Semiconductor. The result is a sample device, the control program and algorithm to control a stepper motor.
Description
Citation
HOŘÁK, J. Řízení krokových motorů se zpětnou vazbou [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Dr. Ing. Zdeněk Kolka (předseda) Ing. Jiří Dřínovský, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Roman Maršálek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Martin Slanina, Ph.D. (člen) Ing. Vladimír Šeděnka, Ph.D. (člen) Ing. Zuzana Krajčušková, Ph.D. (člen) prof. Ing. Čestmír Vlček, CSc. (člen)
Date of acceptance
2015-06-09
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO