Návrh 3D Vivaldiho anténní řady pro radarové aplikace

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce pojednává o návrhu Vivaldiho anténní struktury, která je pro svoje širokopásmové vlastnosti vhodná pro radarové aplikace. Poskládáním základního Vivaldiho elementu do výsledné 2D anténní řady je dosaženo požadovaných vyzařovacích vlastností. Vhodným návrhem napájecí struktury realizované pomocí technologie SIW dochází k potlačení bočních laloků a k vychylování hlavního laloku. Součástí práce je i návrh 3D Vivaldiho anténní řady. Modelování, simulace a optimalizace anténní řady byly provedeny v programu CST Microwave Studio.
This master thesis deals with a design of Vivaldi antenna due to its broadband properties suitable for radar applications. The folding of single Vivaldi antenna element into 2D antenna array we achieved required radiation properties. Appropriate design of feeding structure realized by SIW technology we obtained suppression of side lobes and deflection of the main lobe. The work also includes design of 3D Vivaldi antenna array. Modeling, simulation and optimization of antenna array were performed in CST Microwave Studio.
Description
Citation
KAŠPAR, P. Návrh 3D Vivaldiho anténní řady pro radarové aplikace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Stanislav Hanus, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Petržela, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jan Puskely, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Kadlec, Ph.D. (člen) prof. Ing. Vladimír Šebesta, CSc. (člen) doc. Ing. Jiří Masopust, CSc. (člen) Ing. Jan Prokopec, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-09
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO