Optický sensor pro UV záření

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá monitorováním fotokatalytické aktivity v návaznosti na přípravu optických senzorů pro UV záření. Redoxní barvivo Acid Red 1 a oxid titaničitý spolu s kalibračními činidly byly vnesené do polymerní matrice, která byla materiálovým tiskem roll-to-roll tiskárnou nanesena na PET fólii, čímž byl sestaven optický dozimetr pro UV záření. V závěru práce byla ověřena platnost recipročního zákona.
This bachelor thesis deals with monitoring of photocatalytic activity on prepared optical sensors for UV illumination. A polymeric matrix was prepared based on the redox dye Acid Red 1, titanium dioxide and calibration agents. The deposition of matrix was done by material printing – roll-to-roll printer – on PET film. This resulted in optical dosimeter for UV illumination. Finally, the validity of the reciprocity law was proved.
Description
Citation
TŘEŠŇÁKOVÁ, A. Optický sensor pro UV záření [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Spotřební chemie
Comittee
prof. Ing. Martina Klučáková, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Boleslav Taraba, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Michal Veselý, CSc. (člen) prof. RNDr. Vítězslav Otruba, CSc. (člen) doc. Mgr. Martin Vala, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-15
Defence
Klučáková – Jaký význam pro praxi mají získané výsledky? Otruba – Jaká je časová stálost systému bez ozařování? Jaká je spektrální citlivost vyvinutého materiálu? Vala – Existuje způsob, jak exponenciální pokles absorbance změnit na lineární? Taraba – Je ztráta barevnosti už v okamžiku ataku na azo skupinu?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO