Bezdrátové komunikace pro domácí automatizaci

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá vytvořením bezdrátové komunikační sítě technologií IQRF, která je určena pro domácí automatizaci. Pro její vytvoření se používá DPA custom handler, díky němuž lze síť vytvořit bez programování. Pro její realizaci je použit model ovládání žárovky a to pomocí koordinátora nebo tlačítkem na uzlu. Následně se pro tuto synchronní síť proměřuje její latence a spotřeba energie při různých možnostech synchronního provedení komunikace i asynchronním provedením.
This bachelor thesis is about how to make wireless communication network by IQRF technology which is intended for a home automation. It’s created by using DPA custom handler. This network can be made without programming thanks to DPA custom handler. This wireless network is realized by light model that is controlled by coordinator or by a button on a node. After that I measured latency and energy consumption on several various synchronous network and asynchronous network.
Description
Citation
PROKOP, M. Bezdrátové komunikace pro domácí automatizaci [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automatizační a měřicí technika
Comittee
doc. Ing. Jiří Koziorek, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Petr Beneš, Ph.D. (místopředseda) Ing. Libor Veselý, Ph.D. (člen) Ing. Petr Petyovský, Ph.D. (člen) mjr. Ing. Václav Křivánek, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Hynčica (člen)
Date of acceptance
2015-06-17
Defence
Student obhájil bakalářskou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO