Optimalizace přípravy aminojílů a jejich charakterizace

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická
Abstract
Cílem této práce je poskytnout přehled o struktuře, syntéze, vlastnostech a využití hořečnatého fylosilikátu s 3-aminopropyl funkčními skupinami (aminojíl). Výzkum v této práci se zaměřuje na přípravu aminojílů, konkrétně na ověření stanoveného postupu a jeho modifikaci. Struktura výsledného produktu byla ověřena pomocí rentgenové analýzy a řádkovacího elektronového mikroskopu. Hlavní motivací syntézy aminojílu je jeho vyžití ve farmaceutickém průmyslu. Aminojíl by sloužil jako adsorbent, který by zajistil větší biologickou dostupnost léčiva.
The objektive of this paper is to give an overview of synthetis, properities and application of magnesium phyllosilicate with 3-aminopropyl functional groups (aminoclay). The research in this paper focuses on preparing aminoclay, specifically to prove the prescribed procedure and its modifications. The structure of the final product was verified by X-ray analysis and scanning electron microscope. The main motivation is the synthesis of aminoclay opportunities in the pharmaceutical industry. Aminoclay would serve as an adsorbent that would ensure greater bioavailability of the drug.
Description
Citation
PLOTĚNÁ, M. Optimalizace přípravy aminojílů a jejich charakterizace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Spotřební chemie
Comittee
prof. Ing. Martina Klučáková, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Boleslav Taraba, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Michal Veselý, CSc. (člen) prof. RNDr. Vítězslav Otruba, CSc. (člen) doc. Mgr. Martin Vala, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-15
Defence
Klučáková – Bude se dál pokračovat ve výzkumu kombinace aminojílů s hyaluronanem? Taraba – Jaké výsledky poskytla TA? Dá se aminojíl připravit nebo izolovat z přírodních zdrojů?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO