Konstrukční návrh 3-osého manipulátoru

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá především konstrukčním návrhem 3-osého manipulátoru určeného pro manipulaci se záliskem – ložiskem a výliskem kladky, který je produktem vstřikovacího lisu. Součástí práce je i technicko – ekonomické zhodnocení možností manipulace s ložiskem a výliskem kladky a vyhodnocení nejvýhodnější varianty. Dále je zpracována i koncepce dopravníku pro dopravu zálisků a výlisků kladek z pracovního prostoru.
This thesis deals with design of 3 axis manipulator which manipulate wit ball bearing and moulding of pulley. Moulding of pulley is product of injection press. Part of this work is also technical-economics valuation of manipulating possibilities with ball bearing and pulley and is determinate the most useful option. Next is work out a conception of conveyor for ball bearings and pulleys.
Description
Citation
ŠTOL, M. Konstrukční návrh 3-osého manipulátoru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Výrobní stroje, systémy a roboty
Comittee
doc. Ing. Viera Poppeová, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Miroslav Maňas, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Simeon Simeonov, CSc. (člen) doc. Ing. Miloš Hammer, CSc. (člen) doc. Ing. Ivan Vavřík, CSc. (člen)
Date of acceptance
2011-06-16
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO