Detekce plagiátů programových kódů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce uvádí definice pojmu plagiátorství a zaměřuje se především na řešení tohoto problému na akademické půdě. Hlavním tématem je detekce plagiátu. Jsou zde rozebrány jednotlivé kroky procesu detekce a zvláštní pozornost je věnována detekci plagiátu programových kódů. Práce se pozastavuje nad spolehlivostí detekčních nástrojů a snaží se rozdělit metody detekce plagiátů do základních skupin. Jedna kapitola je věnována metrikám pro porovnávání souborů. Zmíněny jsou dva dostupné nástroje pro detekci plagiátů. V poslední kapitole je rozebrán vlastní návrh programu pro detekci plagiátu programových kódů a graficky zhodnoceny výsledky aplikace detektoru na databázi studentských prací.
This semestral thesis presents definition of plagiarism and focuses primarily on solving this problem in academic world. The main topic is the detection of plagiarism. It is discussed the various steps of the detection process and special attention is given to plagiarism detection of program codes. The work mentions question of the reliability of detection tools and divides the plagiarism detection methods into basic groups. One chapter is devoted metrics for comparing files. Mentioned are two tools available to detect plagiarism. In the last chapter is analyzed own draft program for plagiarism detection of program codes. The detector was applied to a database of student’s works, and the results were plotted.
Description
Citation
NEČADOVÁ, A. Detekce plagiátů programových kódů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínské a ekologické inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jiří Rozman, CSc. (předseda) Ing. Martin Vítek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Ota Gotfrýd, CSc. (člen) MUDr. Lukáš Dadák, Ph.D. (člen) Ing. Jan Odstrčilík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-11
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky a odpověděla na otázky členů komise i oponenta. Studentka obhájila diplomovou práci s výhradami.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO